Tánciskola

A Dance Universe, mint sportegyesület, a Magyar TáncSport Szakszövetség versenytánc tagszervezete. Azért hoztuk létre, hogy mindenki, aki a táncot, mint művészetet és a kikapcsolódást komolyabb szinten szeretné űzni, az sportolóként, a megfelelő edzésekkel megtehesse.

Ha más nem, a televízióban már biztos mindenki látott táncversenyt. Gyönyörű ruhák, tökéletes sminkek és ámulatba ejtő mozgás. A versenytáncosok mindegyike egyesületi szinten tanulja, fejleszti a táncot. Mindenki kezdő csoportokba kezdi, majd folyamatosan haladva a ranglétrán egyre feljebb és feljebb jut, még végül elér a versenyzésig, vagy azon belül az országos bajnokságokig. Aktív sportolóként tekintünk a táncosainkra, ennek megfelelően kialakítva az edzéseket, a kiegészítő streching és állóképesség órákat, és a megfelelő mentális felkészítést.

Az egyesület tagjai, korcsoportra és tudásszint szerint kategóriákra osztva tanulhatják a sporttánc rejtelmeit. Első és legkisebb csoportunk a gyermek, majd ezt követi a junior az ifjúsági és legvégül a felnőtt. Minden diák tanul latin-amerikai és standard táncokat, koreográfiákat, ezek helyes technikai kivitelezésüket. A magyar versenyszabályzat meghatározza a figurákat, ruhákat és számos pontja van mely szükséges a fair play és zavartalan verseny lebonyolításához. Mi ezt követjük, ennek megfelelően oktatunk.

Akaraterő, kitartás és a tánc iránti szeretet. Erre lesz szükség ha ezt a műfajt választod, mint minden más sport, ez is ezen múlik. A tánc egy különleges világ, mely valahol a művészet és a testedzés találkozásánál foglal helyet.